Säännöt

Kilpailu on avoin kaikille ja siihen voi osallistua myös aiemmin julkaistuilla kuvilla, sekä kuvilla joilla on osallistuttu muihin kilpailuihin. Kuvien tulee olla osallistujan itse ottamia ja hänellä tulee olla kuviin kaikki oikeudet . Mikäli kuvissa esiintyy tunnistettavia henkilöitä tulee kuvaajalla olla heidän suostumuksensa kuvien julkaisemiseen. Kuvilla ei voi osallistua muihin sarjoihin.

Kilpailukuvia voi ladata 1.5.-30.6.2018. Kilpailuaikaa jatkettu 9.7.2018 klo 23:59 asti
Instagram kuvakisan kilpailuaika 1.5.-26.8.2018.

Tarkemmat säännöt ja ohjeet ovat kunkin sarjan sivulla.

Palkituista kuvista kootaan näyttely, joka on esillä Kuusamotalolla 7.-28.9.2018 ja sen jälkeen se kiertää Metsähallituksen luontokeskuksissa.

Kilpailuun voi osallistua vain digitaalisilla tiedostoilla netin kautta. Jokaiseen sarjaan voi lähettää enintään 4 kuvaa. 

Sarjat

Sarja A: Luomu 

Tähän sarjaan voi lähettää kuvia kaikista luonnonilmiöistä (maisemat, kasvit, linnut, nisäkkäät jne).

Siirry sarjan sivulle

Sarja B: Luonnon taidetta

Sarjaan voi osallistua millä tahansa luontoaihetta esittävällä kuvalla, joka on kameran tuottama yksi tiedosto esim. HDR, Focusstackin,  päällekkäisvalotus tai kameran liikuttelulla tehty tiedosto.
Arvostelussa huomiota kiinnitetään erityisesti ennakkoluulottomaan näkemykseen, kuvan herättämiin mielikuviin, luovaan ilmaisuun ja visuaalisuuteen. Kuvankäsittelyohjelmalla manipuloidut kuvat ei ole sallittuja.

Siirry sarjan sivulle

Sarja C: Lapset ja nuoret 

Sarjaan voi osallistua kaikenlaisilla luontoon liittyvillä valokuvilla, kuvat saavat olla myös manipuloituja. Yläikäraja 16 vuotta, alaikärajaa ei ole.  

Siirry sarjan sivulle

Sarja D: Hannu Hautala - Minun Kuusamoni 150v.

Sarjaan voi osallistua millä tahansa kuusamolaista luontoaihetta esittävällä kuvalla, joka on kameran tuottama yksi tiedosto esim. HDR, Focusstackin,  päällekkäisvalotus tai kameran liikuttelulla tehty tiedosto. HUOM ! Tähän sarjaan lähetetyillä kuvilla ei voi osallistua muihin tämän kuvakilpailun sarjoihin.

Siirry sarjan sivulle

Sarja E: Instagram #luonnon­koordinaatit

Kilpailuun voi osallistua Instagram-sovelluksen välityksellä, merkitsemällä palveluun ladatut kuvat ja videot "#luonnonkoordinaatit" tunnisteella.

Siirry sarjan sivulle

Kuvien säätäminen

Sarjoissa vain peruskuvankäsittely on sallittu (rajaus, terävöitys, sävyjen, valoisuuden säätö, kohtuulliset kuvan osa-alueen säädöt, kennonpölyn ja kohinanpoisto jne.). Kuvan saa muuttaa mustavalkoiseksi tai sävytoonata. Maisemakuvissa panoraamakuvien yhdistäminen, HDR ja terävyysalueen laajennus ovat sallittuja. Sarjaan osallistuvan kuvan tulee kuitenkin olla mahdollisimman luonnonmukainen ja ilmentää kuvaushetken tunnelmaa ja tilannetta. Kuvan muoto on vapaa. Kuvan maksimikoko 3 Mt.

Kilpailuun ei voi osallistua trikkikuvilla tai muutoin manipuloiduilla kuvilla! Ei koske lasten ja nuorten sarjaa. 

Osallistumis­maksu

15 €/kategoria ja 30 €/kaikki kategoriat.
Lasten ja nuorten sarja on maksuton.

Maksaminen

Osallistumismaksut maksettava (A, B, D ja E) viimeistään kilpailun päättymispäivänä tilille:

Saaja: Kuusamon kaupunki
Danske bank
IBAN: FI56 8000 1800 8610 16
BIC: DABAFIHH
Viite / viesti maksun saajalle: Nature Photo/kuvakilpailu + osallistujan nimi

Kuvien koko, nimeäminen ja lataaminen

Kuvien koko: Kilpailun kaikkiin kategorioihin voi osallistutaan ainoastaan digitaalisilla tiedostoilla parhaalla jpg-laadulla, joiden pitkän sivun mitta on 1920 pikseliä (leveys tai korkeus). Tiedostot voivat olla digitoituja dioista tai negatiiveista. Jokaiseen sarjaan voi ladata maksimissaan neljä (4) kuvaa. Kilpailukuvat voi ladata vain internetin kautta. HUOM! Ilmoittautumislomake on täytettävä joka sarjaan erikseen, mihin osallistuu.

Kilpailukuvat nimetäänsarjankoodi_kuvannumero_kuvannimi_kuvaajannimimerkki.jpg (esim. A_1_saukko_pellepeloton.jpg). HUOM! jpg merkin jälkeen ei saa laittaa enää numeroita. Jokaisen kuvan metadataan on merkittävä kuvaajan nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero.

Osallistuminen

Kilpailukuvat ladataan sarjan omalla sivulla. Latausmahdollisuus sulkeutuu lauantaina 30.6.2018 klo 23.59. 

Orginaali­tiedosto

Originaalitiedostoja ei lähetetä kilpailuun osallistumisen yhteydessä. Palkituilta kuvaajilta tullaan pyytämään originaali/ originaalitiedosto viimeistään elokuun alussa viikolla 31. Originaalitiedosto tulee toimittaa tuomaristolle viikon sisällä pyynnön lähettämisestä. Originaalitiedosto on alkuperäinen muokkaamaton kameran tiedosto: RAW, DNG, CR2, NEF, TIF jne. Skannatuissa diossa ja negatiiveissa originaali on dia tai negatiivi. 

Lasten ja nuorten C sarjassa originaaleja ei tarvita. 

Tuomaristo

Olli Lamminsalo (Pj), Paavo Hamunen, Mika Honkalinna ja vaihtuva tuomari Riitta Attila.

Kilpailuun osallistuja sitoutuu noudattamaan kilpailun sääntöjä. Tuomaristo voi hylätä sääntöjen vastaisen kuvan myös voittajakuvien valinnan ja julkaisemisen jälkeen. Tuomariston päätöksistä ei voi valittaa.

Tulokset

Parhaat kuvat palkitaan Kuusamotalolla 7.9.2018 klo 15.30 alkavassa tilaisuudessa. Tulokset julkistetaan myös kotisivuillamme, sosiaalisessa mediassa ja laajalti eri tiedotusvälineissä.

Järjestäjän oikeudet kuviin

Kilpailun järjestäjällä on oikeus käyttää palkittuja kuvia veloituksetta Kuusamo Nature Photon tiedotuksessa ja markkinoinnissa painetussa ja sähköisessä mediassa ja kilpailun tuloksista kertovassa kiertävässä valokuvanäyttelyssä. Lisäksi Kuusamo Nature Photo voi veloituksetta näyttää myös palkitsemattomia kuvia kilpailun annista kertovassa multimediaesityksessä, joka esitetään kilpailun voittajien julkistamistilaisuudessa Kuusamotalolla. 

Kilpailun tulokset ja voittajakuvat tullaan julkaisemaan Kuusamo Nature Photon kotisivuilla ja sosiaalisessa mediassa, sekä  eri lehdissä, niiden nettisivuilla ja eri  uutiskanavilla.    

Kilpailukuvia tai niiden oikeuksia ei tulla myymään eteenpäin, eikä kuvia tulla käyttämään kaupallisessa tarkoituksessa ilman kuvaajan erillistä suostumusta.

merkki

@ Kuusamo Nature Photo

Sivuston toteutus Davas

kmo150 vari   kuusamologo  kuusamotalo logo  metsahallitus2018     nikon222    knplogo   hh logo fi

ruka   lumo2  suomenluonto     lassirautiainen  PPKYOlogo uusi

koillissanomat  taike taideneuvosto vaaka

hc logo   Kuusamo opisto  rajala  Lomarengas vaaka   sasta logo ski inn yhteismetsa