Sarja B: LUONNON TAIDETTA

Sarjaan voi osallistua millä tahansa luontoaihetta esittävällä kuvalla, joka on kameran tuottama yksi tiedosto, esimerkiksi HDR, Focus stackin, päällekkäisvalotus tai kameran liikuttelulla tehty tiedosto. Kuva voi olla myös ilman erikoistekniikoita otettu, hyvin oivallettu ja toteutettu kuva. Arvostelussa huomiota kiinnitetään erityisesti ennakkoluulottomaan näkemykseen, kuvan herättämiin mielikuviin, luovaan ilmaisuun ja visuaalisuuteen. Kuvankäsittelyohjelmalla manipuloidut kuvat ei ole sallittuja.

Kilpailuun voi osallistua vain digitaalisilla tiedostoilla netin kautta. Jokaiseen sarjaan voi lähettää enintään 5 kuvaa. 

Sarjan tuomarit

Voittajat valitsee tuomaristo, johon kuuluvat Jonna Kalliomäki (pj.), Paavo Hamunen, Mika Honkalinna ja Eeva Mäkinen.

Palkinnot

Sarjassa palkitaan 5 kuvaajaa. Siinä jaetaan rahapalkinto ja lahjakortti, joiden yhteisarvo on 1000 euroa. Järjestäjä maksaa palkinnoista lakisääteisen veron.

Kuvien säätäminen

Sarjassa vain peruskuvankäsittely on sallittu (rajaus, terävöitys, sävyjen, valoisuuden säätö, kohtuulliset kuvan osa-alueen säädöt, kennonpölyn ja kohinanpoisto jne.). Kuvan saa muuttaa mustavalkoiseksi tai sävytoonata. Maisemakuvissa panoraamakuvien yhdistäminen, HDR ja terävyysalueen laajennus ovat sallittuja. Kuvan muoto on vapaa. Kilpailuun ei voi osallistua trikkikuvilla tai muutoin manipuloiduilla kuvilla!

Kuvien koko

Sarjaan voi osallistua ainoastaan digitaalisella tiedostolla, parhaalla jpg-laadulla. Pitkän sivun mitta on 1920 pikseliä (leveys tai korkeus). Tiedosto voi olla digitoitu diasta tai negatiivista. Jokaiseen sarjaan voi ladata maksimissaan viisi (5) kuvaa. Kilpailukuvat voi ladata vain internetin kautta. HUOM! Ilmoittautumislomake on täytettävä joka sarjaan erikseen, mihin osallistuu.

Kuvien lähettäminen

Kilpailukuvat voi ladata vain internetin kautta. Ilmoittautumislomake on täytettävä erikseen kaikista sarjoista, joihin osallistuu.

Kilpailukuvien nimeäminen

Kilpailukuvat nimetäänsarjankoodi_kuvannumero­_kuvannimi_kuvaajan­nimimerkki.jpg (esim. A_1_saukko_pellepeloton.jpg). HUOM! jpg merkin jälkeen ei saa laittaa enää numeroita. Jokaisen kuvan metadataan on merkittävä kuvaajan nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero.

Originaalitiedostot

Originaalitiedostoja ei lähetetä kilpailuun osallistumisen yhteydessä. Palkituilta kuvaajilta tullaan pyytämään originaali/originaalitiedosto viimeistään elokuun alussa viikolla 31. Originaalitiedosto tulee toimittaa tuomaristolle viikon sisällä pyynnön lähettämisestä. Originaalitiedosto on alkuperäinen muokkaamaton kameran tiedosto: RAW, DNG, CR2, NEF, TIF jne. Skannatuissa dioissa ja negatiiveissa originaali on dia tai negatiivi.

Lisätietoja

Kilpailua koskeviin kysymyksiin vastaa tuomariston puheenjohtaja Jonna Kalliomäki, jonna.kalliomaki@kuusamo.fi

Kuvien välittämiseen liittyvissä kysymyksissä neuvoo tapahtumasihteeri Jari Säkkinen jari.sakkinen@kuusamo.fi

Osallistumismaksu

Kuvaajakohtainen kilpailumaksu on 30 euroa. Se maksetaan viimeistään kilpailun päättymispäivänä järjestäjän tilille.

Danske bank
Saaja: Kuusamon kaupunki
IBAN: FI56 8000 1800 8610 16
BIC: DABAFIHH
Viite / viesti maksun saajalle: Nature Photo/kuvakilpailu + osallistujan nimi

kuusamo revontulewebt

Sarja C: LAPSET JA NUORET -INSTAGRAM

Sarjaan voi osallistua kaikenlaisilla luontoon liittyvillä valokuvilla, jotka saavat olla myös manipuloituja. Yläikäraja 16 vuotta, alaikärajaa ei ole.  

Kuvien lähettäminen

Tähän sarjaan osallistutaan kuvilla, jotka julkaistaan sosiaalisen median Instagram-sovelluksessa. Hashtagit kisaan osallistumiseen ovat #ksluonto  #koillissanomat ja #kuusamonaturephoto20.

Sarjan järjestäjä

Tämän sarjan kilpailusta vastaa Koillissanomat.

Kilpailuaika

1.5.-26.8.2020

Kilpailukuvia tai niiden oikeuksia ei tulla myymään eteenpäin, eikä kuvia tulla käyttämään kaupallisessa tarkoituksessa ilman kuvaajan erillistä suostumusta.

Palkinnot

Sarjassa palkitaan viisi parasta valokuvaa. Pääpalkinto on 300 euroa. Lisäksi viisi muuta kuvaa saavat kunniamaininnan sekä kirjan. 

Voittajien valinta

Voittaja valitsee Koillissanomien nimeämä raati.

Lisätietoja

Koillissanomien toimitus, toimittaja Kaisa Vänskä Koillissanomat kaisa.vanska@koillissanomat.fi ja kuvaaja Mikko Halvari mikko.halvari@koillissanomat.fi

koillissanomat

Sarja D: RUKA-KUUSAMON LUONNONKOORDINAATIT -INSTAGRAM

Tähän sarjaan osallistutaan Ruka-Kuusamon luonnon henkeä ilmentävillä kuvilla, jotka julkaistaan sosiaalisen median Instagram-sovelluksessa. Kuvan tulee olla otettu Kuusamon alueella. Hashtagit kisaan osallistumiseen ovat #luonnonkoordinaatit #kuusamonaturephoto20. Pelkkä lähikuva eläimestä tai linnusta ei ole vahvoilla tässä sarjassa. Luova, näyttävä kuva voittaa kilpailun päätyttyä palkinnon.

Kilpailuun voivat osallistua vähintään 18-vuotiaat missä maassa tahansa asuvat henkilöt. Alle 18-vuotiailta tarvitaan palkinnon vastaanottamiseen huoltajan suostumus.

Sarjan järjestäjä

Tämän sarjan kilpailusta vastaa Ruka-Kuusamon Matkailu ry.

Kilpailuaika

1.5.-26.8.2020. Järjestäjä pidättää oikeuden muuttaa aikataulua perustellusta syystä. Mikäli kilpailu keskeytetään ennenaikaisesti, palkinto arvotaan keskeyttämiseen mennessä osallistuneiden kesken. Voittaja valitaan 1.9.2020.

Voittajan valinta

Sarjan voittajan valitsevat Ruka-Kuusamo Matkailu ry:n henkilökunta.

Sarjan palkinto

Sarjan palkinto on 3 vrk majoitus RukaSuites43-huoneistossa kesäkaudelle 2021 (arvo n. 255 €). Palkinto ei sisällä muita matkustamiseen liittyviä kustannuksia (lentoja, ruokailuja jne.). Palkinnon voittajalle ilmoitetaan voitosta Instagram-viestillä. Mikäli voittaja ei vahvista vastaanottaneensa Instagram-viestiä voitosta yhden viikon (7 päivän) kuluessa, jossa on ilmoitettu voittamisesta, eikä häntä tavoiteta muutoin hänen antamiaan yhteystietoja käyttäen, lunastamaton voitto mitätöityy ja suoritetaan arvonta.

Käyttämätöntä palkintoa tai sen osaa ei korvata eikä palkintoa voi muuttaa rahaksi. Järjestäjä ei vastaa mistään mahdollisesta vahingosta, joka aiheutuu toimenpiteeseen osallistumisesta, palkinnon vastaanottamisesta tai sen käyttämisestä.

Järjestäjä maksaa palkinnoista lakisääteisen arpajaisveron ja järjestäjällä on oikeus julkaista voittajan nimi missä tahansa mediassa.

Voittaja ei voi luovuttaa palkintoa kolmannelle osapuolelle, palkinto on aina henkilökohtainen.
Kilpailu toimii Instagram-palvelussa. Järjestäjä vastaa kilpailuun lähetettyjen kuvien sisällöstä. Järjestäjä ei vastaa kolmansista osapuolista johtuvista ongelmista, kuten ongelmasta internetyhteydessä tai yhteisöpalveluissa (esim. Facebook) tapahtuneista teknisistä muutoksista tai käyttökatkoksista.

Kuvien käyttäminen

rukasuites

Kilpailuun osallistuminen ei edellytä markkinointiluvan antamista.
Osallistuminen edellyttää tässä kuvattujen sääntöjen hyväksymistä. Järjestäjä pidättää oikeuden sääntömuutoksiin. Toimenpiteeseen ja sen sääntöihin sovelletaan Suomen lakia, pois lukien lain valintaa koskevat säännöt. Sääntöjen soveltamiseen ja tulkintaan liittyvät mahdolliset epäselvyydet ratkaisee järjestäjä. 

Järjestäjä pidättää oikeuden hylätä toimenpiteestä henkilöt, jotka ovat rikkoneet näitä sääntöjä tai joiden on syytä epäillä käyttäneen osallistumisessa epärehellisiä keinoja.

Henkilötietojen käsittely

rukaJärjestäjä Ruka-Kuusamon Matkailu ry käsittelee osallistujien tietoja henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoa henkilötietolaista.

Lisätietoja antaa

Jussi Saarinen, jussi.saarinen@rukakuusamo.fi

 

merkki

@ Kuusamo Nature Photo

Muutokset mahdollisia

Lippu Ja Tunnuslause

Leader