Sarja B: LUONNON TAIDETTA

Sarjaan voi osallistua millä tahansa luontoaihetta esittävällä kuvalla, joka on kameran tuottama yksi tiedosto, esimerkiksi HDR, Focus stackin, päällekkäisvalotus tai kameran liikuttelulla tehty tiedosto. Kuva voi olla myös ilman erikoistekniikoita otettu, hyvin oivallettu ja toteutettu kuva. Arvostelussa huomiota kiinnitetään erityisesti ennakkoluulottomaan näkemykseen, kuvan herättämiin mielikuviin, luovaan ilmaisuun ja visuaalisuuteen. Kuvankäsittelyohjelmalla manipuloidut kuvat ei ole sallittuja.

Kilpailuun voi osallistua vain digitaalisilla tiedostoilla netin kautta. Jokaiseen sarjaan voi lähettää enintään 5 kuvaa. 

Sarjan tuomarit

Voittajat valitsee tuomaristo, johon kuuluvat Jonna Kalliomäki (pj.), Paavo Hamunen, Mika Honkalinna ja Eeva Mäkinen.

Palkinnot

Sarjassa palkitaan 5 kuvaajaa. Siinä jaetaan rahapalkinto ja lahjakortti, joiden yhteisarvo on 1000 euroa. Järjestäjä maksaa palkinnoista lakisääteisen veron.

Kuvien säätäminen

Sarjassa vain peruskuvankäsittely on sallittu (rajaus, terävöitys, sävyjen, valoisuuden säätö, kohtuulliset kuvan osa-alueen säädöt, kennonpölyn ja kohinanpoisto jne.). Kuvan saa muuttaa mustavalkoiseksi tai sävytoonata. Maisemakuvissa panoraamakuvien yhdistäminen, HDR ja terävyysalueen laajennus ovat sallittuja. Kuvan muoto on vapaa. Kilpailuun ei voi osallistua trikkikuvilla tai muutoin manipuloiduilla kuvilla!

Kuvien koko

Sarjaan voi osallistua ainoastaan digitaalisella tiedostolla, parhaalla jpg-laadulla. Pitkän sivun mitta on 1920 pikseliä (leveys tai korkeus). Tiedosto voi olla digitoitu diasta tai negatiivista. Jokaiseen sarjaan voi ladata maksimissaan viisi (5) kuvaa. Kilpailukuvat voi ladata vain internetin kautta. HUOM! Ilmoittautumislomake on täytettävä joka sarjaan erikseen, mihin osallistuu.

Kuvien lähettäminen

Kilpailukuvat voi ladata vain internetin kautta. Ilmoittautumislomake on täytettävä erikseen kaikista sarjoista, joihin osallistuu.

Kilpailukuvien nimeäminen

Kilpailukuvat nimetäänsarjankoodi_kuvannumero­_kuvannimi_kuvaajan­nimimerkki.jpg (esim. A_1_saukko_pellepeloton.jpg). HUOM! jpg merkin jälkeen ei saa laittaa enää numeroita. Jokaisen kuvan metadataan on merkittävä kuvaajan nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero.

Originaalitiedostot

Originaalitiedostoja ei lähetetä kilpailuun osallistumisen yhteydessä. Palkituilta kuvaajilta tullaan pyytämään originaali/originaalitiedosto viimeistään elokuun alussa viikolla 31. Originaalitiedosto tulee toimittaa tuomaristolle viikon sisällä pyynnön lähettämisestä. Originaalitiedosto on alkuperäinen muokkaamaton kameran tiedosto: RAW, DNG, CR2, NEF, TIF jne. Skannatuissa dioissa ja negatiiveissa originaali on dia tai negatiivi.

Lisätietoja

Kilpailua koskeviin kysymyksiin vastaa tuomariston puheenjohtaja Jonna Kalliomäki, jonna.kalliomaki@kuusamo.fi

Kuvien välittämiseen liittyvissä kysymyksissä neuvoo tapahtumasihteeri Jari Säkkinen jari.sakkinen@kuusamo.fi

Osallistumismaksu

Kuvaajakohtainen kilpailumaksu on 30 euroa. Se maksetaan viimeistään kilpailun päättymispäivänä järjestäjän tilille.

Danske bank
Saaja: Kuusamon kaupunki
IBAN: FI56 8000 1800 8610 16
BIC: DABAFIHH
Viite / viesti maksun saajalle: Nature Photo/kuvakilpailu + osallistujan nimi

kuusamo revontulewebt

merkki

@ Kuusamo Nature Photo

Muutokset mahdollisia

Lippu Ja Tunnuslause

Leader